Ihmeelliset tuoksut luonnosta

Alustuksena sen verran, että olin viikonloppuna Natural High Healing festareilla ensimmäistä kertaa. Ne järjestettiin kolmatta kertaa, tänä vuonna Uudessakaupungissa. Olen halunnut mennä aiempinakin vuosina, mutta ensimmäisenä vuonna en uskaltanut. Pelkäsin, että se on liian hörhöä. Toisena vuonna olin jo innoissaan menossa, mutta arastelin lähteä telttailemaan yksin vuoden vanhan kuopuksen kanssa ja myös taloudellisista syistä se sitten jäi. Tänä vuonna päätin, että ihan varmasti menen! :) Lähdin ystäväni Kaisan kanssa ”keski-ikää lähestyvän mukavuuden haluisen naisen telttaretkelle”. 😀 Oli aivan upeat kaksi päivää!

Tulen varmasti kirjoittamaan festareista myöhemmin lisää sekä tänne että Naiseuden voiman blogiini. Nyt siis kuitenkin sitä tuoksu -asiaa, joka vei minut ihan mennessään tuolla festareilla. Mukana myös vinkki suitsukkeesta mikäli haluaisit tulla raskaaksi.

suitsukkeita_voimaannuttava_synnytys

HUOM! Suitsukkeita ei saa käyttää raskaana ollessa.

Festareilla oli siis Francis Joy:n koju jossa myytiin suitsukkeita. Kojun etureunassa roikkui ihana pikkuruinen valurautainen pata, josta leijui suitsukkeiden tuoksu festivaalialueelle (yllättävän pitkällekin välillä). En ollut aiemmin nähnyt tai edes tiennyt, että on olemassa muitakin suitsukkeita kuin niitä tikkumallisia mitä myydään monessakin paikassa. Niiden laatu on kuitenkin ollut aika vaihteleva ja tuoksu välillä aivan järkyttävä. Vaikkakin täytyy sanoa, että alkuun saattaa kaikki suitsukkeet tuoksua pahalle, erityisesti jos on tottunut vain keinotekoisiin tuoksuihin.

incense_voimaannuttava_synnytys

Hullaannuin näihin ihaniin, luonnollisiin suitsukkeisiin aivan välittömästi. Suitsukkeita poltetaan esim. metallisessa tai savisessa astiassa palon kestävällä alustalla joko sisällä tai ulkona. Astiaan laitetaan pieni hiili, jonka päälle suitsuketta laitetaan. Hiili pitää sytyttää esim. kynttilän päällä pinsettien avulla. Tarkemmat ohjeet kuivien ja englanninkielisten ohjeiden kera löydät Francis Joy:n nettisivuilta -> täältä. Hänellä on myynnissä myös teetä.

tee_francis_joy_voimaanuttava_synnytys

Suitsukkeita oli erilaisia. Yhdessä luki, että se on tehty muinaisen reseptin mukaan, joka on ollut Raamatussa. Yksi suitsukesekoitus oli The Spirit of Kalevala. Sen inspiraatio on saanut alkunsa suomalaisten niittyjen ja metsien olemuksesta.

Kysyin Francikselta suosituksia raskauteen ja synnytykseen liittyen. Suitsukkeissa ei kuitenkaan ole sellaisia mitä voisi käyttää raskausaikana tai synnytyksessä. Varsinkin white sage on kielletty raskausaikana. Synnytyksen jälkeen niitä voi käyttää. Francis antoi suitsukevinkin mikäli haluaisi tulla raskaaksi: The Mist Of Tantra Incense. Tarkempia ohjeita käytön suhteen kannattaa kysyä Francikselta. 😉  Raskaana oleville hän suositteli lämpimästi Reiki -hoitoa.

tantra_suitsuke_voimaannuttava_synnytys

Ostin itselleni muutaman purkillisen (hinta festareilla 8€/prk ja 10kpl:n hiilipötkö 2€) ja olen niitä tänään kotona poltellut. Meillä on ollut parvekkeen ovi auki ja savinen astia olohuoneen pöydällä. Aika upeat tuoksut! En malta odottaa, että pääsee mökille polttamaan niitä ulkona.

suitsukkeita_purkit_voimaannuttava_synnytys

Sen verran täytyy vielä sanoa, että olen aika herkkä tuoksujen suhteen, erityisesti keinotekoisten esim. hajuvesien, joista tulee heti päänsärky. Nämä suitsukkeet ovat siitä kivoja, että savun määrä pystyy säätelemään suitsukkeen määrällä. Eli ulkona voi ja tarvitseekin laittaa enemmän ja sisällä riittää hyvin pienikin hippunen.