Kilpailu/arvonta: Raskaus- tai synnytyskirja, joka muutti sinua?

Surffailin netissä sillä silmällä, että löytyisikö joku uusi mielenkiintoinen synnytyskirja, jota en ole vielä lukenut… No ei löytynyt tällä kertaa, mutta silmiini osui Maija Buttersin ihana IHANA I-H-A-N-A Väkevä hauras -kirja. Se on ollut yksi niistä kirjoista, jotka on muuttaneet ja avartaneet tässä vuosien aikana ajatuksiani raskauteen, synnytykseen ja äitiyteen liittyen. Yksi minun lemppareista!

Kuva: Pixabay

Kuva: Pixabay

Päätinkin heti samalta istumalta kysyä teiltä, että mikä on SE kirja, joka on muuttanut sinua? Tai ollut jotenkin tärkein kirja synnytykseen valmistautuessa, synnytyskokemusta purkaessa tms.? Tai alalla työskentelevänä ollut merkityksellinen sinulle vaikka ammatilliseen kasvuun tai taitoihin liittyen? Tai raskaus- ja synnytysaiheinen kirja, joka on ihan MUST pitää kirjahyllyssä?

Ajattelin kiittää osallistujia arpomalla kommentoijien  kesken palkintoja (1-5kpl) riippuen siitä kuinka monta osallistujaa tulee (1 palkinto/50 osallistujaa, max. 5 palkintoa). Pienen yllätyspostin arvon niiden osallistujien kesken, jotka jakavat jonkun blogipostaukseni tai sivuston sivun somessa. Kommentoi tähän postauksen alle nimen tai selkeästi toisista erottuvan nimimerkin kera, jotta tavoitan oikean ihmisen/oikeat ihmiset JA laita siihen mitä olet jakanut ja missä, jos haluat osallistua pienen yllätyspostin arvontaan.

Voittaja/voittajat saavat valita vapaasti joko
– Kätilötyön filosofia -kortit
– Voimakortit (special mahdollisuus saada ne nyt, koska niitä ei vielä virallisesti ole julkaistu) TAI
– Meripihkakaulakoru vauvalle (väri random) & Voimaannuttava synnytys tee pkt

Aikaa osallistumiseen on kaksi viikkoa eli  ma 23.11. klo 1.00 loppuu. Palkinnon/-t laitan postiin voittajalle/voittajille viimeistään 2.12.2015.

Jään mielenkiinnolla odottamaan mitä kirjoja nousee.. :)

20 thoughts on “Kilpailu/arvonta: Raskaus- tai synnytyskirja, joka muutti sinua?

 1. Laura says:

  Lasketaanko Sydänääni -lehdet? 90-luvun lopun ja 2000-luvun alu lehdet olivat ensimmäinen (kirjallinen) kosketukseni aktiiviseen synnytykseen. Ihanat, voimaannuttavat synnytystarinat ovat jääneet mieleen. Muistan ensiajatukseni: ”Siis mitä? Voiko synnytyksessä kaikki mennäkin ihan hyvin? Syntymähän on juhla! Minä myös naisena voin synnytyksessä elvyttää voimaani ja viisauttani, jonka luulin jo unohtaneeni. Wau!”

 2. Ilona says:

  ”Kun synnytys pelottaa” toim. Hanna Rouhe, Terhi Saisto, Riikka Toivanen ja Maiju Tokola. En ole itse koskaan pelännyt synnytystä ja silti tää kirja piti lukea, oli hyvä! Tietoa myös synnytyksestä, ei pelkästään peloista.

 3. Heidi Laakso says:

  Ehdottomasti minua äitinä ja synnyttäjänä eniten muuttanut kirja on Tiina Kaitaniemen Luonnollinen Lapsuus. Tämä opus tulisi jokaisen lukea raskauden aikana! Myös neuvolan työntekijöille ja lastenlääkäreille Kaitaniemen teos tulisi kuulua pakollisena opiskeluihin. Tykkäsin myös Minna Haatajan ”Hyvä syntymä” -teoksesta. Mutta jos yksi pitäisi valita, se olisi ehdottomasti ja kiistämättä Kaitaniemen Luonnollinen Lapsuus!

 4. Heidi says:

  Esikoisen raskausaikana päädyin jotain netin syövereiden kautta tilaamaan itselleni Marie Monganin Hypnobirhting-kirjan. Kirjan lukemiseen loppui itselläni raskaana olemisen ja synnyttämisen pelko. Tällä hetkellä meneillään on kolmas raskaus ja jos mahdollista, odotan taas tulevaa synnytystä enemmän kuin kahdella aikaisemmalla kerralla. :) Synnytyksestä voimaantuminen on kokemus, jonka niin niin mielelläni soisin ihan joka ikiselle naiselle koettavaksi edes kerran elämässään. Itse olen ihan hirveän kiitollinen siitä, että saan pian kokea tämän ihmeen jo kolmatta kertaa ja erittäin mielelläni kerron aiheesta muillekin. Meissä naisissa on niin tolkuton määrä voimaa, että on todellinen sääli etteivät kaikki ole sitä saaneet elämässään löytää. Onneksi kuitenkin yhä enenevissä määrin aktiivinen synnytys aiheena kuitenkin kiinnostaa naisia. :)

 5. AnnukkaL says:

  Itseäni kosketti erityisesti the Mama Bamba Way – Power and Pleasure of Natural Childbirth, Robyn Sheldon. Tässä mennään pintaa syvemmälle synnytyksen ja syntymän merkitykseen, niin lapselle kuin koko perheellekin. <3

 6. Tuittu says:

  Omaan synnytysfilosofiaan ja ajattelutapaan on vaikuttaneet monetkin kirjat, mutta Aila Miettisen Nainen naiselle – Luonnollinen syntymä – on ollut yksi puhuttelevimmista ja se löytyy siksi myös omasta kirjahyllystä ☺ilmoitan myöhemmin, mitä jaan ja missä, sitten kun olen valinnut.

 7. Maria says:

  Niin hullulta kuin se kuulostaakin, niin Jennifer Worthin Hakekaa kätilö -kirjat saivat minut entistä enemmän kiinnostumaan synnytyksistä. Ne ovat olleet johdattamassa kohti syvempää ymmärrystä fysiologisesta synnyttämisestä, naisen kehon voimasta… Sen jälkeen ovat tulleet jo yllä mainitut Sydänääni-lehdet ja lukulistalla on vaikka kuinka paljon kirjoja!

 8. Kaisa says:

  Väkevä hauras. <3 Odotin toista lastani ja yhtäkkiä edessäni oli tekstiä, jossa joku toinen oli osannut kirjoittaa kauniisti auki niitä kaikkia häilyviä ajatuksia ja tunteita – ja vielä paljon, paljon enemmänkin! Koko kokemukseni raskaudesta ja synnytyksestä syveni jokaisen sivun myötä. Kyseinen kirja on itselleni erityisen tärkeä yhä.

 9. Aikku says:

  Minna Haatajan Hyvä syntymä sai kiinnostumaan aktiivisesta synnytyksestä- hyvä ja selkeä tietopaketti!

 10. Paula O. says:

  Ihan ehdottomasti Kaitaniemen Luonnollinen lapsuus. Kattava pläjäys synnytyksestä ja imetyksestä aina lastenhoitoon asti. Tätä lukiessa hihkuu joka sivun kohdalla, että ”Kyllä! Juuri näin!”.

 11. Milla says:

  Minna Haatajan: Hyvä syntymä on ytimekäs, helppolukuinen teos hyvillä mielikuvaharjoituksilla. Jos haluaa kattavampaa näkökulmaa ja perusteluita Michel Odent: Luonnonmukainen syntymä oli avartava.

 12. Enni says:

  Elizabeth Davisin Orgasmic Birth oli tärkeä kirja kuopuksen kotisyntymään valmistautumisessa. Sain luottamusta itseeni ja kehooni ja keinoja synnytyksessä itseni rentouttamiseen ❤ Kyseisestä kirjasta olen hyötynyt myös kätilöopiskelijana.

 13. Anna-Maria Hietanen says:

  Hyvä syntymä niminen kirja on ollut käytössä sekä valmistautuessani omaan synnytykseeni että myöhemmin toimiessani doulana, jolloin olen suositellut sitä doulattavilleni . Se on helppo kirja niillekin, joille esim. aktiivisen synnytyksen jutut on ihan uutta hepreaa.

 14. Suvi says:

  Menee akateemiseksi, mutta Emily Martinin The Woman in the Body oli minulle erittäin merkittävä lukukokemus. Antropologisen naistutkimuksen klassikko, jossa tarkastellaan niitä kulttuurisia oletuksia, joita lääketietede ja sen kieli naisista ja heidän kehoistaan luo. Valottaa medikalisoituneen synnytyksen, ”ruumis koneena” ja ”lääkäri mekaanikkona” ajattelumallin taustoja. Merkittävä kirja, joka herätti näkemään nykyisen synnytyskulttuurin laajemmassa, historiallisessa kontekstissa.

 15. Sintija says:

  Ajattelin viimeistä raskautta ja ne ovat Monganin Hypnobirth ja Ina May Gaskinin Guide to Childbirth. On myös muutama korjaa latviaksi jotka luin juuri kotisynnytystä varten.

 16. Elsa R says:

  Aikanaan esikoisen raskausaikana koin kirjan nimeltä Hyvä syntymä olevan uraa uurtava. Sen kautta sain nimettyä monia sanattomia toiveitani, kuten luonnonmukainen, lääkkeetön ja aktiivinen synnytys. Mutta jo kauan ennen lapsia olin törmännyt sattumalta eniten nyt minuun vaikuttaneeseen ja minua auttaneeseen kirjaan: Aktiivisynnytys. Olen palannut siihen uudelleen ja uudelleen ja tuntuu että kirjan iästä huolimatta sillä onnaina jotakin uutta annettavaa synnytystä ja raskautta ajatellen. Toisen lapseni raskausaikana venytelyohjeet olivat pelastus!

 17. Viivi says:

  Minulle todella tärkeä on ollut Malla Rautavaaran Kantamisen kausi. Siihen olen palannut jokaisessa raskaudessa.

 18. Liina says:

  Mulle myös on ollut tuo Väkevä hauras- kirja ihan supertärkeä! Sain sen ystävältä esikoista odottaessa ja ihastuin sen viisaan lempeään maailmaan ja upeisiin kuviin sekä kiinnostaviin antropologisiin faktoihin. Olen lukenut sitä molemmissa raskauksissa ja lainannut/ lahjoittanut joka ikiselle raskaana olevalle ystävälle. Siis todella jokaiselle. :)

 19. Tuittu says:

  Jaoin omassa fb profiilissa linkin Älä häiritse synnytysrauhaa tekstiin ja ylipäätään kehotuksen tutustua blogiisi :-)

Comments are closed.