Kotisynnytysaiheisia linkkivinkkejä

Kotona synnyttäminen on yksi vaihtoehto synnytyspaikaksi. Kotikätilön eli kotilon löytäminen saattaa olla helppoa tai haastavaa asuinpaikasta riippuen, mutta lähtökohtaisesti kotisynnytys on aito vaihtoehto. Monia saattaa pelottaa ajatus kotona synnyttämisestä ja miettii vastuukysymyksiä. Mm. näistä  asioista Elina keskusteli kotilo Avrati Premin kanssa Naiseuden voiman videolla, joka on tuolla postauksen lopussa.

Kotisynnytysten määrä on nousussa täällä Suomessa. Kotisynnyttäjien palvelua neuvolassa on (toivottavasti) helpottanut THL:n Äitiysneuvola opas, jossa on ensimmäistä kertaa ohjeita terveydenhoitajille myös kotisynnytykseen liittyen. Mikäli itse haluat kompaktia tietoa suunnitellusta kotisynnytyksestä, niin suosittelen käymään kotilo Riitta Jääskeläisen sivuilla -> artikkeli kotona synnyttämisestä. Siellä on myös linkki tutkimuksiin, jos tutkittu tieto kiinnostaa.

Kotisynnytysseminaari2015_esite_700px-72dpi

Aktiivinen synnytys ry järjestää vuosittain Kotisynnytys seminaarin ja tänä vuonna se on täällä Tampereella. Olen siinä pääorganisaattorina ja onkin kiva ilmoittaa, että suositun seminaarin lipunmyynti on alkanut tänään! Ostahan omasi pian Aksyn verkkokaupasta. Seminaarilla on oma tapahtumasivu myös Facebookissa. Sinne päivitetään lisätietoa luennoitsijoista ym. ja sieltä kysyä vaikka kimppakyytiä tai sohvasurffauspaikkaa. Vaikka kotisynnytys ei tunnu omalta vaihtoehdolta niin lue ihmeessä ohjelma läpi ja tule mukaan! Siellä on paljon mielenkiintoista ihan ylipäätään synnytykseen ja raskauteen liittyen oli synnytyspaikka mikä tahansa.

Pari kotisynnytyslinkkiä:

Kätilötalo

Kotisynnytys -blogi

Helmi&Taimi – tuotteita kotisynnyttäjälle

Englannin terveydenhoitosysteemin NHS:n sivut synnytyspaikan valinnasta ja kotisynnytyksistä