Puttipajan ihania kynttilöitä

Olen pitänyt viimeisen parin kuukauden aikana ennätysmäärän Mother blessing juhlia ja kursseja. Haluan, että kursseillakin on asian ja yleisen tunnelman lisäksi myös muutenkin kaunis tunnelma. Paikasta ja paikkakunnasta riippuen se toteutuu vaihdellen, mutta ehdottomasti kynttilät kuuluvat kalustoon! :) Mother blessing juhlia en edes osaisi kuvitella ilman kynttilöitä. Eri merkkien kynttilöitä on tullut poltettua ja kokeiltua. Yllättävää kyllä aika paljon niissä on eroja esimerkiksi sen suhteen miten ja kauanko ne palavat.

Puttipajan myymälä Vaajakoskella on tuttu vuosien takaa kun siellä on monesti tullut käytyä ostoksilla. Puttipajan valikoimissa on paljon ihania kynttilöitä, joten päädyin kysymään pientä yhteistyötä.  Sain ennen joulua Puttipajalta muutamia ihania kynttilöitä Mother blessing juhlia ja kursseja varten. Bonuksena Puttipajan kynttilöissä on tietysti se, että ne tehdään käsityönä täällä Suomessa (ja voi verkkokaupan kautta tilata minne vaan). :) Värivalikoima tietysti vaihtelee kausittain, esim. nyt on tullut keväisiä hempeitä värejä niin yksivärisiin kuin raidallisiin.

Mother blessing juhlia suunnitellessa on todella kätevää, jos tietää mistä löytää erityisesti yksivärisiä kynttilöitä, koska eri väreillä on eri merkitys/symboliikka. Esim. valkoinen merkitsee puhtautta, puhdistumista, suojelusta ja se sisältää kaikki värit.

puttipaja_kynttilät

Kuva: Susanna Lyly

Itse henk.koht. suosittelen tuoksuttomia erityisesti kun kyseessä on raskaana olevalle järjestettävät juhlat.

puttipaja_kokeilu

Koristelukokeilu kotona ennen juhlia.

Tuossa alla olevassa kuvassa on Puttipajalta valkoiset jalalliset pallokynttilät. Olin alunperin ajatellut käyttää niitä mother blessing juhliin liittyvässä ilmasuunta-jutussa (valkoinen on pohjoisen väri), mutta en malttanut olla käyttämättä niitä myös yhdellä Synnytyslaulukurssilla. :) Ihastuin niihin, kun ne on jotenkin söpöt pallurat, jotka palaa kauniisti.

IMG_7421

Jos joskus ajelette Jyväskylän ohi, niin poiketkaahan Puttipajan Outletissa ja samalla Pandan lakutehtaalla. Ai niin, mutta se lakuhan olikin nyt virallisesti kielletty raskaana olevilta. 😉  (Toi oli siis vitsi.)