Voimaannuttava synnytys – kortit on valmiit!

Olen tehnyt ammattilaisille tarkoitettuja Voimaannuttava synnytyskortteja jo kaksi vuotta. Se on ollut yhtä aikaa ihanaa ja kamalaa ”synnytystä”. Ihanaa, koska olen saanut toteuttaa unelmaani ja tehdä ”kättä pidempää työkalua” raskaana olevien ja synnyttäneiden kanssa työskenteleville. Kamalaa, koska se ei todellakaan ole ollut helppoa. Projektin aikana miltei kaikki mahdollinen on mennyt pieleen ja itsestä riippumattomia hidastuksia ollut jatkuvasti. Ilman siskoani kortit ei varmaan ikinä olisi valmistuneet. Hänen visuaalinen silmä ja tietokoneosaaminen on ollut todella tärkeä apu koko projektin ajan.

En ole koskaan aiemmin tehnyt mitään tällaista ja monet asiat on pitänyt ihan noviisina opetella ja kysellä. Olen  oppinut  tässä synnytyskortteja ”synnyttäessä” todella paljon uusia asioita. Kortteja tehdessä oli haasteita ja hidasteita yksi toisensa perään, mutta aina niistä selvittiin eteenpäin. Näiden korttien ”synnytys” olikin haastavin kaikista synnytyksistäni ikinä. Välillä oli kyllä melkoisia epätoivon hetkiä. Onneksi erityisesti pari ystävääni on jaksanut tsempata!

voimaannuttava_synnytys_kortit_ammattilaisille_pienipysty

Korttien tekstien työstämisessä meni aika pitkä aika, koska halusin luetuttaa niitä mm. kätilöillä ja muutenkin niiden viilaamiseen meni yllättävästi aikaa. Kuvien saaminen oli oma projektinsa, mutta  olen tyytyväinen lopputulokseen. Valitettavasti ei ollut mahdollisuutta saada kaikkiin kortteihin eri kuva.

Nyt ne kortit on siis  vihdoin ja viimein valmiit. Eilen lähti ensimmäinen kasa korttipaketteja postin matkaan. Tuntuu aika jännittävältä, koska nyt vasta kaikki oikeastaan alkaa… Kortteja lähtee maailmalle – käyttöön, arvioitavaksi, asiakkaiden kanssa pyöriteltäviksi… Korttien tekstejä on lukenut muutama henkilö (mm. kätilöitä ja doulia), mutta nyt vasta alkaa varsinaisen palautteen odottaminen ja kerääminen.

Olen todella onnellinen, että kortit on valmiit! Olen niihin itse tyytyväinen kaiken sen painimisen jälkeen. :) Niistä tuli hienommat mitä osasin kuvitella. Aion tehdä pienen esittelyvideon korteista tänne blogiin, kunhan saan olla hetken aikaa kotona ilman lapsia. Toivottavasti siis mahdollisimman pian. :)

Tässä vielä lista korttien aiheista:

RASKAUS 15kpl
Ravinto
Lepo
Pelot
Raskausvaivat
Seksuaalisuus
Kehon muutokset
Henkiset muutokset
Valmentautuminen synnytykseen
Vanhemmuuteen valmistautuminen
Parisuhde
Yhteys vauvaan
Liikunta
Painonhallinta
Synnytyspaikan valinta
Imetys

SYNNYTYS 19kpl
Synnytysasennot
Kipu
Rentoutuminen
Hengitys & ääni
Lääkkeellinen kivunlievitys
Lääkkeetön kivunlievitys
Synnytyskokemus
Doula
Kätilö & lääkäri
Synnytystoiveet
Puolison tuki
Synnyttäjän oikeudet
Aktiivisuus synnytyksessä
Liike
Kosketus
Fysiologinen synnytys
Toimenpiteet synnytyksessä
Jälkisupistukset
Sektio

LAPSIVUODEAIKA 10kpl
Synnytyksestä palautuminen
Jälkivuoto
Seksuaalisuus synnytyksen jälkeen
Vanhemmuus
Puolison tuki
Vauvan viestit
Lepo
Mielialat
Synnytyskokemus
Synnytystrauma

IMETYS 9kpl
Ensi-imetys
Imetyksen haasteet
Imetyksen edut
Vauvan nälkä
Puolison tuki
Imetyksen epäonnistuminen
Vauvantahtinen imetys
Osittaisimetys

PUOLISO 10kpl
Raskausaika
Vanhemmuuteen kasvaminen
Synnytykseen vai ei?
Yhteys vauvaan
Tukena synnytyksessä
Imetyksen tukena
Vauvan hoitaminen
Oma jaksaminen
Parisuhde
Vauvan tarpeet

Voimaannuttava synnytys -kortit ovat myynnissä verkkokaupassa. Piakkoin saan julkaistua myös toiset kortit, jotka liittyvät osaltaan kätilöiden työkirjaan, jota olen kirjoittanut. Ne kortit on Kätilötyön filosofia -kortit, joiden avulla voi yhdessä vaikkapa työ- tai opiskelukavereiden kanssa pohtia kätilöyden syntyjä syviä. :) Kortteja on pakassa 20 ja taustapuolella vaihtelee viisi eri kuvaa. Koevedokset pitäisi tulla painosta torstaina.